skiing-40752_1280

Sífutástól a nordic walkingig

A sífutás hó nélküli változata – a nordic walking. A Nordic walking története

image001

VDNOWAS Nemzetközi nordic walking oktató központ

Már az 1950-es években a sífutók a nyári edzéseikhez kezdték alkalmazni a sífutás hó nélküli szárazföldi változatát, mivel fontos volt a jó kondíció és állóképesség fenntartása.
Az évek során a technika kicsiszolódott, a botok mérete is megváltozott a szárazföldi járáshoz alkalmazkodva.
1997-ben alkották meg az „északi járás”, azaz Nordic walking kifejezést, amely ekkor már tömegsporttá vált, és 2000-ben az év sportjának választották Finnországban.
A Nordic walking és a sífutás tehát szoros kapcsolatban állnak egymással, ha az egyiket már megtanultuk, nagyon könnyű a másikat is elsajátítani.

A Nordic walkingnak 25 féle technikája lehetővé teszi a változatos gyakorlatokat, és biztosítja a legváltozatosabb edzéseket az egészen kezdőktől a profi sportolókig.

Történetéhez még hozzátartozik, hogy a VDNOWAS Nordic walking Szövetséget Harald Fichtnert 2000 nyarán hozta létre miután Finnországban elvégezte a mester kurzust. kialalkulásához.
A VDNOWAS a világ első minőségtanúsítvánnyal rendelkező Nordic Walking szövetsége.
A wiesaui központ több mint 20 oktatóközpontot és képzőintézetet hívott életre Németország, Ausztria, Svájc, Olaszország, Hollandia, Nagy-Britannia, Horvátország, Luxemburg, Tájföld, Csehország, Új-Zéland szerte, s immár Magyarországon is. A Nordic Walking történetében a kimagasló eredmény: LGA-Premium-Service minősítés.
Ez tanúsítja a nemzetközi képzés megbízhatóságát, és magas színvonalát. Az elismerés a folyamatos innovációt, a profi szakemberek bevonását (neves sportorvosok, ortopédusok, gyógytornászok, fitness edzők, jógaoktatók, stb.), az edzők folyamatos képzését és kontrollját és a nyújtott szolgáltatások magas színvonalát bizonyítja.