Nordic walking fiataloknak (8 év fölött)

Szeresd meg a természetet! Nordic walking fiataloknak

Szeresd meg a természetet! Nordic walking fiataloknak

Nordic walking fiataloknak? Talán te még nem is hallottál erről a Nyugat,- és Észak-európában már tömegsportnak számító speciális botos gyaloglásról. A sífutás nyári változatának is tekintik.  Ez az a sport, amelyet “8-től 88” éves korig lehet űzni. Különböző edzés intenzitásokat lehet kipróbálni, mindenkinek a kora, állapota szerint. A fiatalok bátran kipróbálhatják a 25 féle lépés, és ugró technika változatait.

A diagonál, keresztirányú mozgás, a két agyfélteke harmonikus fejlődését is elősegíti, ami által érzékennyé, kreatívvá, kitartóvá, fegyelmezetté, intelligensebbekké válnak, befogadóbbak lesznek az őket ért hatásokkal szemben.

Sokan úgy gondolják, hogy elég csak akármilyen botot a kezünkbe venni, és csak menni kell. Nos egyáltalán nem mindegy, hogy milyen technikát alkalmazunk, a botokat a kapcsolódó pántok tartásában elengedjük, elkapjuk, egy meghatározott kartechnikával, amely lehető teszi, hogy mozogjon a hát. Ezen kívül még a bot megfelelő hossza is számít, és hogy  ergonomikus  legyen a pántrendszer. Nagyon fontos a helyes technika megtanulása az ízületek kímélése szempontjából!
Az oktatás alkalmával minden technikai részletnek elmagyarázom az okát, mit miért kell úgy csinálni.

Miért előnyös a nordic walking fiataloknak?walking fiataloknak nagyon hasznos.

1. Oldja a stresszt, és endorfint (boldogsághormont) termel, jó kedvre derít.
2. A nordic walking javítja a testtartását azoknak a fiataloknak, akik sokat görnyednek
a
számítógép előtt.
3. A nordic walking technikája harmonizálja az agyféltekéket, kiegyensúlyozza azok
működését, ez által javítja a tanulási képességeket, kreativitást, koncentrálást.
4. Erősíti az immunrendszert, a keringési rendszert, és a tüdőt, fejleszti az erőt,
állóképességet, mozgékonyságot, koordinációt!
5. Erősíti a csontokat, és izmokat, (95%-ban megmozgatja azokat) méregteleníti a szervezetet.
6. Mivel a nordic walking a sífutás technikáját kezdte el alkalmazni “szárazon”, ezért a sífutást is nagyon könnyen elsajátíthatják a nordic walking technika megtanulásával.
7. A fiatalok friss erdei levegőn vannak, közben megszeretik a természetet, megfigyelhetik a
madarakat is. Megtanulják a természet védelemét.
8. Zárkózottabb fiatalok is társaságban vannak, ahol fokozatosan lehetőségük van feloldódni a stressz oldó természetben, és kötetlen beszélgetésre is lehetőségük nyílik.
10. Későbbi kirándulások során nagy hasznát veszik majd a botoknak, főleg hegyvidéken, mivel az ízületi terhelés 30%-kal csökken a botok használatával.
11. A 25 féle lépéstechnika variáció, különböző futó, ugró lépések kombinációja keményebb állóképességi edzéseket is lehetővé tesznek.

Gyere el, egy próbáld ki!

ÉRDEKLŐDÖM Katt